Aannemingsbedrijf Kootwijkerbroek
Aannemingsbedrijf Kootwijkerbroek
Aannemingsbedrijf Kootwijkerbroek
Aannemingsbedrijf Kootwijkerbroek
Aannemingsbedrijf Kootwijkerbroek
Aannemingsbedrijf Kootwijkerbroek
Aannemingsbedrijf Kootwijkerbroek
Aannemingsbedrijf Kootwijkerbroek

Keerwanden voor sleufsilo’s

Heeft u een (land)bouwbedrijf? Dan stelt u specifieke eisen aan de opslag  van uw agrarische producten en bouwstoffen. Aannemingsbedrijf H. Verhoef is gespecialiseerd in het plaatsen van keerwanden voor sleufsilo’s. Zo kunt u uw producten onder de juiste, droge omstandigheden bewaren.

 

Totaalproject van H. Verhoef uit Kootwijkerbroek

De keerwanden voor sleufsilo’s bieden wij aan als totaalproject. Hierbij wordt een prijs opgemaakt voor het leveren en plaatsen van keerwanden inclusief asfalt, afvoergoot, controleput, opvangput voor sappen en afkitten. Aannemingsbedrijf H. Verhoef neemt u dus het complete werk uit handen voor de bouw van een sleufsilo. Zo kunt u zich richten op uw eigen werkzaamheden.

Het later aanbrengen van passtukken is een precisiewerk, waarbij de maatvoering erg belangrijk is.

Op aanvraag is het mogelijk de keerwanden af te kitten. Het afkitten van de keerwanden wordt zorgvuldig gedaan met zuurbestendige kit. Dit voorkomt dat bijvoorbeeld maïssappen via de naden van de keerwand weglopen, wat nadelig is voor het milieu.

Naast maïs en andere agrarische producten worden sleufsilo’s ook gebruikt voor de opslag van onder meer zand, grond, grind, compost, snoeiafval en mest.

Wij gebruiken keerwanden van fabrikant Bosch Beton als:

  • Slootconstructie
  • Grondkering voor hoogteverschillen
  • Opslagsysteem

Keerwand als slootconstructie

Op deze foto is te zien hoe met 2 keerwanden een slootconstructie is gemaakt. Op de keerwand aan de tuinzijde is een hekwerk gemonteerd wat een fraai aanzicht geeft.

De voordelen van een slootconstructie met 2 keerwanden zijn:

  • Minder verstoppingen
  • Geen dichtgroei
  • Weinig onderhoud

Keerwand als grondkering voor hoogteverschillen

In IJmuiden bij het strand hebben we - met behulp van een telescoopkraan - keerwanden geplaatst ter hoogte van 350 cm en met een breedte van 400 cm.  

Dit zijn L-keerwanden die geschikt zijn voor het gebruik van minder zware toepassingen. De tapvormige opstelling van de keerwanden voorkomt dat het zand in zee verdwijnt. De boulevard blijft hierdoor goed in tact en is er minder onderhoud nodig. De keerwanden hebben een gladde oppervlakte, wat een mooi aanzicht geeft.

Keerwanden als opslagsysteem

Opslagsystemen met keerwanden zijn in vele varianten toe te passen. Hierbij valt de denken aan: sorteerinrichting, opslag van los gestorte bouwmaterialen en opslag van veevoeder.

De opslagsystemen met keerwanden hebben het grote voordeel dat ze ten alle tijden te verplaatsen zijn. Hierdoor kunt u deze bij verandering van de terreininrichting makkelijk hergebruiken. Een opslagsysteem met keerwanden is dus een goede investering voor de langere termijn.

Meer informatie over keerwanden en sleufsilo’s?

Project sleufsilo in Barneveld

De sleufsilo in Barneveld hebben we uitgevoerd met zuurbestendig asfalt. Dit voorkomt dat de vloer in de sleufsilo uitvreet en daardoor ruw wordt door de maïssappen. De bovenzijde van de silo wordt afgedekt door een kleed wat wordt vastgezet met spanbanden en grindzakken.